Morgonpresentation

I höstas anlitade vi en målare som målade vardagsrum och sovrum. Så skönt att slippa slipa golv och oroa sig för att taket ska bli flammigt när man målar! Både sovrummet och vardagsrummet ligger i söderläge vilket gör att ljuset inte är särskilt förlåtande mot ytskikten inne. När man målar måste man givetvis ta ner allt från väggarna, till exempel rullgardinen i sovrummet. Den var egentligen lite för smal men höll i alla fall lite ljus borta. Nu är det svårt att sova länge när man vaknar till detta:

bild

Högst upp på inköpslistan: Rullgardin! Dessvärre kommer det bli en kostsam historia eftersom fönstret är bredare än 2 meter och då är det specialbeställning som gäller.

När jag låg där och kisade ut genom gardinen tänkte jag att ni kunde få en första liten glimt av mitt hem.

bild (2)

Ännu en utsikt från sängen, eller uppsikt snarare. Lampan är loppad för en hundring. Väggfärgen agerar fondvägg, Alcro Mint heter den. I övrigt är sovrummet vitt, även golvet. Ett otroligt lyft att måla det ganska gulnade furugolvet även om minsta dammkorn syns direkt. Man hänger lite oftare med dammsugaren nu för tiden.

bild (3)

Inblick i skafferiet medan jag kokar det obligatoriska morgonkaffet. Burken är ett Tradera-fynd, som matchar oväntat bra med kaffet. Alla hyllor i skafferiet har dymo-remsor så att det går att hålla hyfsad ordnig.

bild (4)

Köket har morgonsol vilket är hur härligt som helst. Väggen är turkos men i verkligheten mycket starkare. Bästa beslutet att måla den väggen. Man blir glad så fort man kommer in i köket. Färgens namn kommer jag inte ihåg. Det är en Jotun-färg från början, men jag köpte den genom färgkod på K-Rauta. Inspiration kommer från denna kvinna.

bild (5)

Utsikt från köksfönstret. Termometern visar -8 grader. Utanför står en stor björk där det så här i vintertid bor en massa talgoxar. Tur då att jag älskar talgoxar och kan stå och kolla in dem länge länge. Vi har satt upp en fågelmatare på fönstret, och ibland vågar de sig fram och snor åt sig några frön. Då är lyckan total.

Vad händer idag?

Jag ska försöka mig på att brottas med det där överkastet. Får dåliga vibbar när jag syr i så stora saker. Tyget kommer säkert dra sig och jag har säkert mätt tokigt någonstans. Usch…

Det är dags att måla stommen till fåtöljen en andra gång. Och klippa ut delar till nya klädseln. Och trycka tyg!

Det är dags att bära ner lådorna med julen i till källaren. Kanske är idag dagen det händer.

Skulle vilja hitta ett äppelträd att ta några kvistar från. Har en stor Höganäs-kruka som jag fått av mor och far som skulle vara superfin att ha några kvistar i.

Kanske blir det en liten liten utflykt in till stan. Panduro hägrar, och Olssons tyger. Och kanske ett varv på PUB och Illums Bolighus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s