När ha-begäret slår till

Har för tillfället fastnat helt i den digitala världen och surfar runt på bloggar, Etsy och Pinterest som en tok. Hittade denna fantastiska väska på bloggen Diy or die.

väska

Har inte lyckats lokalisera än var den kommer ifrån ursprungligen, men gör-det-själv-nörden i mig går igång på denna. Ett tjockare vitt tyg, textilfärg, kanske någon slags läder till handtagen.

Dagens gör-det-själv har varit av något mindre komplicerad karaktär. Först pimpade jag den högst ordinära, vita hallspegeln med lite vinylplast.

bild (2)

Sedan påbörjade jag projekt fåtölj – the makeover.

bild

Fåtöljen inhandlades i somras på en loppis i Motala för under 100-lappen. Originalutförandet var inte direkt upphetsande med mörkbruna karmar och mörkröd klädsel. Lite murrigt 70/80-tal. Nu är stommen på väg att bli vit och sitsen ska kläs om med egenhändigt tryckt tyg. Det var detta jag provtryckte till igår. Som ni kanske märker har jag en förkärlek till gult och till scallop-mönster.

På pysselschemat inför veckan finns lite fler grejer:

– Sy ett överkast. Har haft materialet sedan augusti men dragit mig för att börja då jag tycker det är jobbigt att sy så stora grejer. Men nu jäklar!

– Spraymåla en ljusstake. Ännu ett loppisfynd, en sjuarmad träljusstake för 15 spänn ska livas upp med lite färg.

– Fixa en duk till köket. Finns en viss risk för att textilfärg och scallop-mönster kommer användas.

– Virka klart den finaste halsduken/kragen . Gissa vilken färg det blir?

– Sy klart dyna till balkongbänk. Även om det är runt 0-gradigt ute så blir det snabbt varmt på balkongen. Kanske läge att bli klar med den där dynan jag påbörjade förra året så man inte fryser rumpan av sig.

– Fixa lite växter och krukor till hemmet. Alla växter dör bara hela tiden… Funderar på att göra något sånt här med krukorna.

– Prova att göra grejer i Fimo-lera (typ som cernit?) I badrummet har vi ett skåp som de förra ägarna lämnade och jag skulle vilja ha en ny knopp till dörren. Har inte hittat någon jag gillar så nu funderar jag på att göra en istället. Kanske en gul? 🙂

Det bästa med allt är att jag har ett fett presentkort på Panduro så att jag kan skaffa lite nytt pysselmaterial.

Kanske lite kaffe på balkongen då?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s