Balkonghäng och balkongdrömmar

Det verkar som att vår balkong är som allra bäst på våren. Den ligger i söderläge så på somrarna blir det olidligt varmt där om solen är framme. Men så här en solig eftermiddag i februari passar det perfekt att ta en kopp kaffe där.

bild (3)

I bskgrunden skymtar den vinterbeklädda rosbusken som vi köpte förra sensommaren. Ska bli spännande att se om den klarade vintern.

Blev även lite inspirerad att sy klart den där dynan. Så här blev det:

bild

Är väldigt nöjd, även om det bara är en enkel dyna. Älskar tyget, som köptes på Åhléns förra sommaren.

Vi flyttade in i denna lägenhet i slutet av april förra året så detta är första våren på balkongen. Förra året gjorde vi heller inte några större ingrepp på balkongen, mest eftersom det inte blev så många fina dagar och att vi var ute på strapatser större delen av sommaren.

Denna vår är det verkligen dags att ta tag i saken och prio ett är golvet. Förra ägarna lämnade ett trallgolv som visade sig vara i ganska dåligt skick då plasten på undersidan var helt sprucken och golvet är lite som plockepinn. Nödlösning blev en plastmatta (se bild ovan) som håller ihop plattorna hyfsat. Frågan är bara vad man ska satsa på som nytt golv. Trä igen, plast eller kanske konstgräs? Även denna är fin, mer som gräs än den förra.

Nästa projekt är utemöblerna. Vi har den gamla klassikern Tärnö från IKEA:

TÄRNÖ Bord och 2 stolar IKEA Du kan enkelt skydda din möbel mot slitage genom att lasera om den med jämna mellanrum, t.ex en gång om året.

(Bild: IKEA)

Inte så himla upphetsande direkt. Funderar på att måla trädelarna vita och metallen gul (förvånad, någon?). Frågan är vad man ska använda för Färg. Jag vill ha en heltäckande färg. Kan man köra på vanlig lackfärg?

Och sist men inte minst: växter. Vi har 3 balkonglådor med resterna av höstblommorna + en murgröna som verkar ha överlevt vintern. Kan man plantera något vårigt redan nu? I så fall vad?

Ge mig tips, idéer – anything!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s